SK EN
Jedálny lístok Ako varíme TOP recept

Ingrediencie na 4 l polievky:

  • 0,4 kg pretlak
  • 0,2 kg cibuľa
  • 0,5 kg lúpané paradajky
  • 0,4 kg mrkva
  • 0,1 kg cukor
  • soľ
  • olej
  • korenie
  • cesnak
  • bazalka
  • vegeta

Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme cukor a skaramelizujeme. Následne pridáme pretlak, krátko orestujeme, pridáme lúpané paradajky, dochutíme soľou, korením a varíme. Mrkvu uvaríme do mäkka a rozmixujeme. Všetko spolu zmiešame, pridáme cesnak, bazalku a dôkladne rozmixujeme.


8967.jpg

Treska na masle

TOP recept mesiaca december

INGREDIENCIE:

  • 2 ks cibuľa
  • 1 l vývar
  • soľ
  • korenie
  • vegeta
  • 0,3 l šľahačkovej smotany
  • 0,05 kg masla
  • bylinky (petržlenová vňať a pažítka)

Tresku pravú (filet chrbát) umyjeme, posolíme a opečieme prudko na oleji.
Omáčka: Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme múku, zalejeme vodou alebo vývarom. Pridáme soľ, korenie, vegetu, citrónovú šťavu a kôru, cukor a varíme. Po dovarení rozmixujeme a precedíme. Nakoniec pridáme šľahačkovú smotanu, maslo a bylinky.


borsc.jpg

Boršč

TOP recept mesiaca november

Ingrediencie na 4 litre polievky:

 

  • 0,2 kg hovädzie stehno
  • 0,2 kg bravčové pliecko
  • 0,1 kg cibuľa
  • 0,05 l oleja
  • 0,04 kg paradajkový pretlak
  • 0,01 kg paprika mletá červená
  • 0,5 kg biela hlávková kapusta
  • 0,2 kg mrkva
  • 0,7 kg zemiaky
  • 0,3 kg cvikla
  • 0,1 l smotana šľahačková
  • citrón
  • bobkový list
  • čierne korenie
  • soľ

Na oleji opražíme cibuľu, pridáme mäso, orestujeme, pridáme mletú červenú papriku, pretlak, soľ, bobkový list, zalejeme vodou a varíme. K polomäkkému mäsu pridáme zeleninu, kapustu, na kocky nakrájané zemiaky, Keď je kapusta mäkká, pridáme uvarenú cviklu.Dochutíme soľou, citrónom, smotanou a povaríme.

Dobrú chuť!